Postup přípravy receptu Hovězí karbonaden:
Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme.
Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu.
Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.