Použité suroviny receptu Hovězí kližka se zeleninou a vínem:
1 cibule
| 800 g kližky
| 1 řapíkatý celer
| 1 mrkev
| 400 g loupaných konzerv. rajčat
| 2 str. česneku
| 200 ml červeného vína
| oliv. olej
| bazalka
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí kližka se zeleninou a vínem:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme, případně dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Fotky receptu Hovězí kližka se zeleninou a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!