Použité suroviny receptu Hovězí kostky na smetaně se žampióny:
1 gulášová kostka
| 250 g žampiónů
| 600 g hovězí kýty
| 150 ml zakys. smetany
| sůl a pepř
| chilli
| cibulová nať
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí kostky na smetaně se žampióny:
Kýtu nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Žampióny nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Gulášovou kostku připravíme podle návodu na obalu.
Na oleji opečeme ze všech stran kostky masa. Jakmile se zatáhnou, vmícháme chilli koření a žampióny. Vše krátce orestujeme, zmírníme teplotu, zakryjeme a pomalu za občasného polévání gulášovým vývarem dusíme doměkka. Do téměř vydušené šťávy vmícháme zakysanou smetanu a krátce necháme přejít varem. Nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať a dochutíme.
Fotky receptu Hovězí kostky na smetaně se žampióny: