Postup přípravy receptu Banánová kuřata z Kajmanských ostrovů:
Prsíčka rozřízneme takovým způsobem, abychom docílili tvaru motýla, naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do něj půlku malého banánu. Závitek zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice.
Mezitím rozehřejeme máslo, orestujeme česnek a cibuli, zaprášíme moukou, přidáme kari, jablko, přilijeme vývar a vše podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, rozmixujeme a ještě propasírujeme. Znovu vrátíme na oheň, přilijeme smetanu a prohřejeme. Odleželé závitky obalíme v trojobalu a osmažíme. Nezakryté je pečeme po dobu asi 15 minut, aby se kuře propeklo.
Podáváme s vařenou rýží přelité omáčkou.
Výborně k tomuto jídlu chutná těžší Rýnský ryzlink.