Použité suroviny receptu Hovězí kýta na liškách se smetanou:
750 g hovězí kýty
| 300 g lišek
| 6 lžic hl. mouky
| 1 dl 12 % smetany
| 1 cibule
| 3 lžíce másla
| 4 nová koření
| 2 bobk. listy
| sůl
| 6 pepřů
| olej a zeleninový vývar
Postup přípravy receptu Hovězí kýta na liškách se smetanou:
Na malém množství oleje maso zprudka opečeme ze všech stran. Potom ho do poloviny zalijeme vývarem, přidáme koření, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby vývar přiléváme.
Lišky podle potřeby nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibulku, přisypeme mouku a vše orestujeme do zlatava. Cibulovou jíšku necháme vychladnout.
Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Z vývaru vyjmeme koření. Vložíme očištěné houby a vmícháme cibulovou jíšku. Vše povaříme asi 15 minut. Potom omáčku zjemníme smetanou a vložíme nakrájené maso. Vše necháme prohřát a podle chuti dosolíme.
Fotky receptu Hovězí kýta na liškách se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!