Použité suroviny receptu Hovězí maso na kari na indický způsob:
800 g hovězího masa na dušení
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 kus čerstvého zázvoru
| 2 lžíce másla
| 2 lžičky mletého kmínu
| 1-2 lžíce kari
| dle chuti: sůl
| 3 rajčata
| 150 g jogurtu
| 1/2 svazku koriandru
Postup přípravy receptu Hovězí maso na kari na indický způsob:
Maso nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a česnek a jemně nakrájíme. Oškrábeme zázvor a nakrájíme ho na jemné tenké proužky. Ve velké hrnci ohřejeme máslo. Maso v něm podle počtu porcí osmažíme a zase ho vybereme. Do zbytého tuku vložíme cibuli, česnek, na drobno nakrájený zázvor a za stálého míchání smažíme po dobu 5 minut. Přidáme koření a společně smažíme asi jednu minutu.
Nyní přidáme do hrnce osmažené maso i se šťávou, která nám mezitím z něj okapala a vše zalijeme asi 1/4 litrem vody. Přikryjeme poklicí a ragú dusíme při mírné teplotě přibližně 35 minut.
Mezitím přelejeme rajčata vroucí vodou a stáhneme z nich slupku. Nakrájíme je na čtvrtky a odkrojíme od nich přirostlé stopky. Po 35 minutách je přidáme do hrnce, vše dobře přikryjeme poklicí a dusíme dalších 30 minut.
Do kari přimícháme 3 lžíce jogurtu a podle svých představ ozdobíme lístky koriandru. Podáváme s jogurtem a rýží, kterou upravíme a podáváme zvlášť tak, aby se přitom nemísila s jogurtem.
Fotky receptu Hovězí maso na kari na indický způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!