Použité suroviny receptu Hovězí maso plněné vejci:
700 g hovězího masa
| 100 g slaniny
| 50 g másla
| 7 ks vajec na tvrdo
| 1ks cibule
| sklenička ster.mrkve
| sklenička ster.hrášku
| sklenička ster.fazolí
| olej
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle chuti cukr
| máslo
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí maso plněné vejci:
Do masa nařízneme kapsu, naplníme plátky vajec a zašijeme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibulí a máslo. Když cibule zesklovatí, vložíme na ni maso a po obou stranách osmahneme. Trochu podlejeme vodou a dáme do trouby dusit doměkka.
Zvlášť na másle krátce podusíme v jednotlivých kastrolech sterilovanou mrkev, sterilovaný hrášek a sterilované fazole. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Hovězí maso plněné vejci podáváme s vařenými bramborami, obložíme zeleninou a vše polejeme šťávou z masa.
Fotky receptu Hovězí maso plněné vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!