Postup přípravy receptu Hovězí maso po burgundsku:
Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu také pokrájíme na kostky, česnek utřeme. Maso podélně nakrájíme na nudličky o tloušťce 0,5 cm a délce 5 cm. Do dvoulitrové nádoby vložíme mrkev, cibuli, slaninu a utřený česnek. Přikryjeme a při plném výkonu vaříme 8 minut, dokud zelenina nezměkne. Jednou zamícháme. Pak odstavíme. Do misky nasypeme mouku, mateřídoušku, pepř a v této směsi obalíme nudličky masa. Obsah misky přidáme k zelenině a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem, koňakem, přidáme pomerančovou kůru a bobkový list. Přikryjeme a vaříme 5 minut. Zamícháme a odkryté vaříme ještě asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.