Postup přípravy receptu Hovězí maso po provensálsku :
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky, stejně si připravíme vodnici a mrkev. Cuketu neloupeme, ale rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme na půlměsíčky. Žampiony na plátky, cibuli na jemné kostičky. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádra a také nakrájíme. Jádřince ale nevyhazujeme.
Do hluboké pánve dáme olej a na něm zprudka osmažíme plátky masa. Jakmile se zatáhne, vyndáme maso a do oleje vložíme cibulku a jádřince z rajčat. Cibulku necháme lehce zesklovatět, poté přidáme maso, osolíme, opepříme, dáme provensálské bylinky a přidáme všechnu ostatní zeleninu. Podlijeme sklenicí vody a necháme dusit cca 40 minut, podle masa. Jakmile je měkke, zahustíme protlakem.