Postup přípravy receptu Hovězí maso s citrónovou omáčkou:
Omyté maso vložíme do hluboké nádoby, obložíme ho očištěnou zeleninou, cibulí, česnekem, bobkovým listem. Přidáme celý pepř, muškátový květ a citrónovou kůru. Podlijeme 5 dl vody, přikryjeme a vložíme do mikrovlnné trouby na 30 minut při plném výkonu. Maso jednou obrátíme. Dalších 20 minut necháme maso se zeleninou stát. Potom maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Zeleninu také vyndáme a rozmixujeme. Máslo rozehřejeme a přidáme spolu se smetanou a moukou do rozmixované zeleniny. Dále přidáme citrónovou šťávu, kmín, osolíme, případně přidáme trochu cukru. Zamícháme a nalijeme na nakrájené maso. Vložíme zpět do mikrovlnky a ještě 5 minut vaříme při středním výkonu.