Postup přípravy receptu Hovězí maso s pečenou zeleninou :
Maso omyjeme, potřeme olejem, osolíme a obalíme jemnými plátky slaniny. Rozehřejeme troubu a v hrnci přikrytém pokličkou vložíme do trouby. Maso takto pečeme 20-25 minut při teplotě 200 °C.Potom ho otočíme a pečeme dalších 20-25 minut. Mezitím si nakrájíme okurku na kolečka, rajčata na měsíčky a česnek necháme v celku. Na pánev kápneme trochu oleje a zeleninu orestujeme, nakonec přidáme větvičku rozmarýnu. Smetanu smícháme s jedním utřeným česnekem, kousky rozmarýnu a solí. Z masa sejmeme slaninu a necháme vypéct bez pokličky 15-20 minut při teplotě 200°C. Na talíř podáváme plátek slaniny, plátky masa, zeleninu a polijeme omáčkou ze smetany.
Příloha-pečené brambory.