Použité suroviny receptu Hovězí maso s perníkovou omáčkou:
1 kg hovězí pečínky
| 100 g slaniny
| cibule
| 250 ml octa
| bobkový list
| 1 lžíce soli
| 1 lžíce cukru
| celý pepř
| 1 mrkev
| petržel
| kousek celeru
| 500 ml vývaru
| 100 g nastrouhaného perníku
| 250 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu Hovězí maso s perníkovou omáčkou:
Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 hodin. Po uplynutí předepsané doby maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a maso na ní po všech stranách opečeme. Zeleninu očistíme, nahrubo nakrájíme a přidáme k pečeni. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 90 minut. Stále podléváme vypečenou šťávou. Po 60 minutách přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení. Na konci pečeni vyjmeme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Podáváme s červeným zelím a kulatými bramborovými knedlíčky.
Fotky receptu Hovězí maso s perníkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!