500 g kvalitního vařeného hovězího masa
| 100 g másla
| 1 menší cibule
| 7 sardelí
| 1 lžíce parmezánského sýra
| 20 g kapar
| 1 velký šálek kyselé smetany
| 1 žloutek
| na špičku nože citronové kůry
| máslo, parmezán a strouhaná houska na pomazání a vysypání lastur
Postup přípravy receptu Hovězí maso v lasturách:
500 g vařeného hovězího masa (i zbylého) rozemeleme strojkem a udusíme doměkka na 30 g másla se strouhanou cibulí. Potom přidáme sardelové máslo ze sedmi sardelí a zbytku másla, strouhaný parmezánský sýr, sekané kaparky, smetanu, žloutek a citronovou kůru, promícháme. Lastury potřeme máslem naplníme směsí, posypeme parmezánem a strouhanou žemlí, pokapeme máslem a pečeme 10 minut v horké troubě.
Fotky receptu Hovězí maso v lasturách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!