Postup přípravy receptu Hovězí měšec:
Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit hovězí maso. Anglickou slaninu i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Poté na pánvi rozškvaříme slaninu, po několika minutách přidáme nakrájenou cibuli a šunku. Nakonec směs podle chuti okořeníme solí a pepřem.
Plátky hovězího masa omyjeme, důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme připravenou náplň a maso uzavřeme do tvaru měšce. Svážeme nití a prudce osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté k masu přidáme najemno nasekanou cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a odložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme nakrájené, očištěné žampióny a krátce osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Do takto připravené šťávy vložíme zpět dušené měšce a vše prohřejeme.