Postup přípravy receptu Hovězí na asijský způsob:
Omyté maso osušíme a nakrájíme na proužky. Sojovou omáčku, sherry, vejce a maizenu rozšleháme v misce, přidáme maso a 30 minut necháme v chladničce uležet. Nakrájíme lilek na tenké plátky, osolíme a necháme asi 15minvypotit. Fazolky nakrájíme na šikmé asi 3 cm tlusté špalíky a necháme asi 12 minut povařit ve slané vodě. Cibulku nakrájíme na jemná kolečka a papriku na tenké proužky. Lilek usušíme a nakrájíme na kostičky. Fazolky scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso, vyndáme ho z pánve, osolíme, opepříme a uložíme tak aby nevychladlo. Ve stejném oleji osmahneme zeleninu, zalijeme vývarem a 5-7 minut necháme podusit. Dochutíme solí a pepřem. Přimícháme maso a servírujeme.