Postup přípravy receptu Hovězí na burgundský způsob:
Marinování
Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte.
Dušení masa
Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli, česnek a opečte opět dozlatova.
Obalte maso v mouce soli a pepři. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny.
Příprava nudlí
Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi.