Ve velké pánvi na smažení rozehřejeme olej a na středním stupni na něm 3-4 minuty smažíme hovězí maso pokrájené na kostky. Děrovanou lžící je přemístíme do zapékací nádoby. Do oleje, který zbyl v pánvi, přidáme máslo. Až se rozpustí, smažíme na něm 5 minut doměkka pokrájenou cibuli a mrkev. Vše zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme další 1-2 minuty. Pak postupně přiléváme vývar a přidáme hojně pepře a soli. Přelijeme obsah pánve na maso v zapékací nádobě a vmícháme do směsi celer a bylinky. Nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C 1 1/2 až 1 3/4 hodiny. Před podáváním přidáme smetanu a hotový pokrm posypeme vlašskými ořechy.
Fotky receptu Hovězí na celeru :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!