Použité suroviny receptu Hovězí na houbách s čabajkou na černém pivu:
4 plátky hovězího masa
| 1 velká hrst hub
| 1 čabajka
| 1 mrkev
| 1/2 celeru
| 1 cibule
| 1 petržel
| 2 str. česneku
| 1/2 l piva černého
| 2 lžíce másla
| 1 masox
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí na houbách s čabajkou na černém pivu:
Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle.
Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a společně orestujeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, česnek rozetřeme a společně s rozdrobenou masoxovou kostkou přidáme k masu. Nakonec přidáme houby, lehce podlijeme pivem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C. Pečeme minimálně 2 hodiny a průběžně podléváme černým pivem.
Fotky receptu Hovězí na houbách s čabajkou na černém pivu: