Postup přípravy receptu Hovězí nudličky s chilli:
Toto čínské jídlo z hovězího masa s chilli (Yang Cong Niu Rou) pochází z provincie Sichuan. Hovězí maso nakrájíme na úzké nudličky. Ze 2 lžic sojové omáčky, 2 lžic Saké, bílku a lžíce škrobu vymícháme marinádu. Nudličky do ní vložíme a necháme 30 minut marinovat. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na 2 cm kousky. Chilli-papričku zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno. Česnek a čerstvý zázvor oloupeme a obojí nasekáme na velmi drobno. Ve Wok pánvi rozpálíme 3 lžíce arašídového oleje. Hovězí nudličky vyjmeme z marinády a v horkém oleji krátce opečeme. Maso odsuneme na okraj pánve. Zbývající olej dolijeme do pánve, rozpálíme a cibuli, pórek, chilli-papričku, česnek i zázvor v něm krátce při neustálém míchání prohřejeme. Promícháme s masem. Sladkou sojovou omáčku, Hoi-Sin omáčku a Saké vymícháme. Přidáme koření a Sambal Oelek. Přimícháme 1 lžíci škrobu a přelijeme přes hovězí maso. Krátce povaříme a dle možnosti servírujeme horké.