Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na divoko :
800 g plátků z hovězího zadního masa,
| 1 ks mrkev
| 1 ks petržel
| 1/4 ks celeru
| 1 ks bobkový list
| 1 snítka tymiánu
| 4 zrnka nového koření
| 4 zrnka pepře
| 1/2 sklenice přírodního červeného vína
| 1/2 sklenice červeného vinného octa
| 1 lžička soli
| 50 g slaniny
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| pepř
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na divoko :
Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu. Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.
Fotky receptu Hovězí pečeně na divoko :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!