Vložil: | Marketa02 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na mateřídoušce:
700 g hovězí roštěné
| 2 stroužky česneku
| 1 malá cibule
| pepř, mateřídouška
| půl lžičky drceného koriandru
| 4 lžíce oleje
| 30 g másla
| 1 kostka zeleninového bujonu
| 8 nových brambor
| 2 barevné papriky
| 1 cuketa
| 1 svazek mladé cibulky
| olej, sůl
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na mateřídoušce:
Maso vcelku potřeme utřeným česnekem a nastrouhanou cibulí, posypeme pepřem, mateřídouškou a koriandrem. Pokapeme olejem a necháme hodinu rozležet. Pak maso ze všech stran opečeme na pánvi potřené olejem, přendáme ho do pekáčku, přidáme máslo, rozdrobenou kostku bujonu, podlijeme trochu vody a zprudka pečeme. Po 30 minutách teplotu snížíme a ještě pečeme zvolna. Mezitím povaříme malé brambory dopoloměkka. Nakrájíme na kouksy barevné papriky, na kolečka cuketu a na půlky cibulky. Zeleninu střídavě napícháme na špejle, potřeme olejem, osolíme a opepříme a upečeme z obou stran na grilu nebo v troubě. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se špízky.
Fotky receptu Hovězí pečeně na mateřídoušce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!