Použité suroviny receptu Hovězí pečeně na zelenině s vínem:
3/4 kg zadního hovězího masa
| 5 dkg slaniny
| 1 lžíce másla
| 1 středně velká cibule
| 1 malá petržel
| 1 malá mrkev
| 1/2 celeru
| dle chuti: sůl
| 5 zrnek pepře
| 2 zrnka nového koření
| 2 hřebíčky
| 1/2 kg rajčat nebo 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 dcl červeného vína
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně na zelenině s vínem:
Odblaněné maso naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme. Na másle osmahneme na na tenká kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli a maso na ní po všech stranách opečeme. Pak maso mírně podlijeme a pečeme doměka. Ke konci pečení přidáme rajčata nebo rajčatový protlak, osmahneme a měké maso vyjmeme. Šťávu podlijeme vínem, povaříme a procedíme na rozkrájené maso.
Fotky receptu Hovězí pečeně na zelenině s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!