Vložil: | lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s kapustou:
1,2 kg hovězího zadního (z konce oháňky)
| 1 svazek kořenové zeleniny
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 bobkový list
| 3/4 litru vývaru z kostky
| 75 ml suchého sherry
| 1 kg kapusty
| 210 ml naložených lišek
| 50 g másla
| 50 g strouhaného sýra goudy
| 20 g sezamových semínek
| 75 ml kyselé smetany
| dle potřeby: na ozdobení růžičku vyříznutou z rajčete, bobkový list a petrželku
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s kapustou:
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej. Maso osolíme, opepříme a na oleji důkladně opečeme. Přidáme bobkový list a zeleninu, přilijeme 1/2 litru vývaru a sherry. Vše přivedeme k varu a při střední teplotě 1 3/4 hodiny dusíme.
Očistíme kapustu, rozkrájíme na osminky, vyřízneme košťál a nakrájíme ji na tenké proužky. Lišky necháme okapat. V hrnci zahřejeme 30 g tuku a kapustu s houbami asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
Maso přendáme do pekáče, nasypeme na ně strouhaný sýr a sezamová semínka a v dobře předehřáté troubě (225 °C) je přibližně 10 minut zapékáme.
K výpeku přilijeme zbytek vývaru a nalijeme jej přes síto do hrnku. Zbylý tuk a mouku uhněteme do hrudky, rozšleháme do výpeku a krátce povaříme. Potom vmícháme kyselou smetanu a omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso upravíme na míse s kapustou a ozdobíme rajčatovou růžičkou, bobkovým listem a petrželkou. Dobrou přílohou jsou brambory.
Fotky receptu Hovězí pečeně s kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!