Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s ovocem :
Na 180°C předehřejeme troubu. Roštěnec dozlatova opečeme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Na tomtéž oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli. Zalijeme trochou vývaru a cibuli podusíme doměkka. Opět vrátíme maso, vše poprášíme skořicí, přidáme bobkový list a pomerančovou kůru. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi hodinu. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Po hodině k masu přidáme omyté brambory, sušené švestky a meruňky, rozinky, dle chuti vše opepříme a osolíme, opět přikryjeme a ještě asi 45 minut pečeme. Pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme je na mísu, obložíme ovocem, ozdobíme petrželkou, estragonem, koprem a nudličkami pemerančové kůry. Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolkami.