Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s ovocem:
2 lžice olivového oleje
| 1,4 kg falešné hovězí svíčkové
| 1 nasekaná cibule
| 250 ml hovězího vývaru
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 1 bobkový list
| 2 proužky pomerančové kůry
| 900 g sladkých brambor nakrájených na kostky
| 100 g sušených švestek a meruněk
| 60 g velkých sultánek
| sůl
| mletý černý pepř
| listy vavřínu
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s ovocem:
Troubu předehřejeme na 190°C. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a 10 minut na něm hovězí opékáme do hněda ze všech stran. Pak ho přeložíme na talíř a dáme stranou.
Všechen olej až na 2 lžičky odlijeme. Do kastrolu přidáme cibuli a 5 minut podusíme na středně velkém ohni. Přimícháme vývar a ze dna oškrábeme napečené zbytky masa.
Vrátíme hovězí do kastrolu, přidáme skořici, bobkový list a pomerančovou kůru. Pomalu přivedeme k varu, zakryjeme a v troubě pečeme 90 minut. Každou půlhodinu maso obrátíme.
Přidáme sladké brambory, švestky, meruňky a sultánky. Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a vaříme 45 minut, dokud není maso, brambory a ovoce měkké.
Z pečeně odstraníme provázek, vyjmeme bobkový list a ze šťávy sebereme přebytečný tuk. Nakrájíme maso na plátky a podáváme.
Fotky receptu Hovězí pečeně s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!