Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 135 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s vínovou omáčkou:
800 g květového hovězího masa
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1/4 celeru
| 1 bobkový list
| 4 hřebíčky
| 4 zrnka pepře
| 1 snítka čerstvého tymiánu
| 3/8 l burgundského červeného vína
| 1/8 l červeného vinného octa
| 1/4 l vody
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 50 g slaniny
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce rajského protlaku
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s vínovou omáčkou:
Maso omyjeme a osušíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme nakrubo a s bobkovým listem, pepřem a tymiánem vložíme k masu a polijeme červeným vínem. Ocet převaříme s vodou a vychládlý nalijeme na maso. Maso necháme v chledničce přiklopené v nálevu odležet 1-2 dny, občas obrátíme. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Maso osušíme, potřeme solí a pepřem. Marinádu přecedíme.Slaninu nakrájíme a osmáhneme. Přidáme olej a maso v něm krátce a prudce opečeme ze všech stran. K masu přidáme zeleninu a pepř z marinády, rajský protlak a doléváme tekutinou z marinády. Pekáč přiklopíme a maso pečeme v troubě na spodní příčce 2 hodiny. Hotovou pečeni dáme na vyhřátou mísu a necháme ještě asi 20 minut ve vypnuté troubě. Šťávu z pečeně propasírujeme, ochutíme na sladkokyselo a podáváme s pečení.
Fotky receptu Hovězí pečeně s vínovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!