Postup přípravy receptu Hovězí pečené v soli:
Maso očistit od blan a přebytečného tuku, ale nějaký nechat. V míse dohromady zamíchat sůl a 170 - 200 ml vody, až vznikne tuhá pasta připomínající mokrý sníh. Maso tukem nahoru vložit do pekáčku, kam se tak akorát vejde. Pekáček vyložit pečícím papírem, a maso ze všech stran přikrýt tak 1.5 cm vrstvou vlhké soli.
Vložit do středu trouby vyhřáté na 180°C a péc asi 2 hodiny (22 minuty na každých 450 g), nebo máte-li teploměr, tak pro medium-rare má být vnitřní teplota masa 55°C. Solnou krustu rozbít kladívkem, štětcem oprášit sůl. Volně přikrýt alobalem a nechat stát asi 10 minut před nakrájením na plátky. Hovězí pečené v soli je neuvěřitelně měkké a šťavnaté, vůbec ne přesolené a přitom tak snadné k přípravě.