Použité suroviny receptu Hovězí pečínka v máslovém těstě:
1 kg pravé svíčkové
| 2 lžíce sádla
| sůl
| mletý pepř
| těsto:
| 200 g hladké mouky
| 200 g hery
| sůl
| 1 lžička 8% octa
| šálek vody
| tuk na potření plechu
| vejce na potření
Postup přípravy receptu Hovězí pečínka v máslovém těstě:
Mouku smícháme se solí a promneme se změklým tukem. Přidáme vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme. Omyté osušené maso osolíme, opepříme, na sádle prudce ze všech stran opečeme a necháme vychladnout. Pak maso zabalíme do plátu těsta a přendáme na vymazaný plech. Potřeme vejcem a ve středně horké troubě zvolna upečeme. Nakrájíme na plátky, podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Hovězí pečínka v máslovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!