1 kg hovězího masa
| 100 g sádla
| 2 velké cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 paprikové lusky
| 3 rajčata
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžička sladké papriky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Hovězí perkelt:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nasekáme. V pánvi rozpustíme sádlo a cibuli i česnek v něm zpěníme. Přidáme paprikové lusky nakrájené na proužky a krátce orestujeme. Hovězí maso nakrájené na malé kostky přidáme do pánve k zelenině a dusíme až do změknutí. Dle potřeby podléváme vodou. K poloměkkému masu přidáme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, protlak a okořeníme sladkou paprikou, solí a pepřem. Servírujeme ozdobené plátky rajčat, cibulovými i paprikovými kroužky a snítkou petrželky.
Fotky receptu Hovězí perkelt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!