Použité suroviny receptu Hovězí plátky na slanině:
4 plátky hovězího masa
| 60 g libové anglické slaniny
| 1 cibuli
| 4–5 stroužků česneku
| 1 lžíci hladké mouky
| 1 větší rajče
| dle potřeby: několik listů zeleného salátu
| dle chuti: kousek zelené nati pórku
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: kmín
Postup přípravy receptu Hovězí plátky na slanině:
Maso omyjeme a osušíme. Každý plátek na okraji několikrát nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškvařit. Potom na ní zprudka po obou stranách opečeme hovězí plátky a vyjmeme je z pánve.
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na jemné plátky nebo prolisujeme. Cibuli rovněž oloupeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme ke slanině a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Přisypeme česnek, špetku kmínu a promícháme. Nakonec vložíme maso, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké plátky vyjmeme a uchováme teplé. Ze šťávy necháme za stálého míchání odpařit vodu, zaprášíme ji hladkou moukou a osmahneme. Nakonec zalijeme studenou vodou, důkladně rozšleháme a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře a ozdobíme kousky rajčat, salátem a pórkem. Podáváme nejlépe s bramborovými plackami.
Fotky receptu Hovězí plátky na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!