Postup přípravy receptu Hovězí plátky plněné pikantní nádivkou:
Plátky roštěné opláchneme a osušíme, nejlépe papírovým ubrouskem. Na několika místech je na okraji nařízneme a naklepeme. Každý plátek lehce opepříme a potřeme nádivkou. Příprava nádivky: v misce utřeme máslo, přidáme sardelovou pastu a vymícháme. K této směsi přidáme drobně nakrájené uzené maso, cibuli, okurky, petrželovou nať a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme. Touto nádivkou potřeme plátky masa a srolujeme je do závitků. Aby se při dušení nerozbalili, převážeme je nití. Pánev zahřejeme asi 4 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Do takto nahřáté pánve vložíme připravené závitky masa a ze všech stran je opečeme. To trvá asi 15 minut. Pak snížíme zdroj tepla na minimum. Přidáme nakrájenou cibuli, zamícháme a můžeme podlít trochou vody. Přiklopíme poklicí a na minimálním stupni zdroje tepla dusíme asi 30 minut. Měkké maso vyjmeme, odstraníme z něj nitě. Ke šťávě přidáme závarek ze smetany a mouky, vypneme zdroj tepla a promícháme. Do omáčky dáme zpět závitky, přiklopíme poklicí a necháme ještě několik minut dojít.