Postup přípravy receptu Hovězí plátky s paprikou:
Rajčata a papriku zbavíme semeníků a nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které opečeme prudce z obou stran na rozehřátém oleji. Pak je mírně podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka. Hotové maso vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Výpek v pánvi vydusíme na tuk, přidáme zbytek oleje, nasypeme na něj nakrájenou zeleninu, přidáme nasekanou feferonku, sůl, pepř, cukr, ocet a nasekané bylinky. Vše krátce orestujeme a podle potřeby zalijeme asi 4 lžícemi vody. Vložíme plátky masa a asi 4 minuty prohřejeme. Hotové plátky podáváme s omáčkou a rýží, ozdobené čerstvými bylinkami.