Postup přípravy receptu Hovězí plátky se žampiony na slanině:
Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa. které jsme po obou stranách osolili. Vše dáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové koření, pepř a bobkový list, osolíme a přivedeme do varu. Zalijeme moukou rozmíchanou v trošce vody, promícháme, papiňák uzavřeme a 40-50 minut dusíme. Měkké plátky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a za častého promíchávání prohříváme 6 - 8 minut. Na kousku másla krátce podusíme i trochu silnější plátky žampionů. Omáčku přecedíme, přidáme plátky a žampiony a necháme ještě chvíli prohřát.
Hovězí plátky se žampiony na slanině podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo i bramborovými hranolky.