Postup přípravy receptu Hovězí plátky v hořčičné omáčce s kapary:
Plátky masa naklepeme, opepříme. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno.
V kastrole rozpálíme olej a máslo, osmahneme plátky masa a vyndáme na talíř, osolíme. Do kastrolu vložíme zeleninu, restujeme do zlatavé barvy cibule, přidáme 1 lžíci hořčice, znovu orestujeme, zastříkneme limetkovou šťávou, vložíme zpět maso, podlijeme horkým vývarem a pozvolna dusíme. Občas kontrolujeme a dle potřeby podléváme horkým vývarem.
Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zarestujeme na tuk, podlijeme vývarem a propasírujeme. Do omáčky přidáme druhou lžíci hořčice, kapary a okurčičky, vrátíme zpět maso a jen krátce prohřejeme, ochutnáme a ev. dochutíme. Omáčka by měla být spíše hustší a nemělo by jí být mnoho.