Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí proužky s chilli a bazalkou :
2 lžíce rostlinného oleje
| 500 g hovězího masa na plátky (svíčkové nebo roštěnky)
| 1 cibule, oloupaná a nakrájená na jemné plátky
| 3 papriky, pokrájené na proužky
| 1 nasekaný stonek citronové trávy
| 1-2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a pokrájené nadrobno
| kousek čerstvého zázvoru velikosti ořechu, oloupaný a jemně nasekaný
| 5 lžic ústřicové omáčky
| 1 hrst listů čerstvé bazalky
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Hovězí proužky s chilli a bazalkou :
1. Do masa vmasírujte lžíci oleje, osolte opepřete. Rozpalte těžkou grilovací pánev a zprudka na ní opečte maso. Měly by stačit dvě až čtyři minuty po každé straně; záleží na tom, jak chcete mít hovězí propečené. Uchovejte v teple (třeba pod alobalem), aby se stejnoměrně rozložila šťáva, a pak steaky nakrájejte přes vlákno na úzké proužky.
2. V pánvi či woku rozehřejte zbylý olej, vhoďte do něj cibuli, a když se trochu osmaží, přidejte papriku, citronovou trávu, chilli papričky i zázvor. Chvilku opékejte, aby papriky změkly. Pak přilijte ústřicovou omáčku s trochou vody – získáte tak hustou šťávu.
3. Zeleninu s omáčkou promíchejte s masem a bazalkou a ihned podávejte.
Fotky receptu Hovězí proužky s chilli a bazalkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!