Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí ragú:
2 lžíce oleje
| 1 lžička cukru
| 1 cibule
| 400 - 600 g zadního hovězího (kýta)
| špetka soli
| 200 ml červeného vína
| 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 1 lžíce másla
| na zahustění hladká mouka
Postup přípravy receptu Hovězí ragú:
V rozehřátem oleji zkaramelizujem cukr dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak přidáme na kostky pokrájené maso, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme části vína a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme. Mezitím nakrájíme na plátky zeleninu a přidáme k masu. Po chvíli dušení ragú zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme zbylé víno a zvolna dusíme doměkka. Podáváme s noky.
Fotky receptu Hovězí ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!