Postup přípravy receptu Hovězí ragú na pivu:
Hovězí maso nakrájejte na 2,5 až 3 cm velké kostky, slaninu či bůček na malé kostičky. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte. Mrkev, petžel i brambory oškrábejte, omyjte a vše nakrájejte na větší kousky. V kastrolu na oleji lehce opečte slaninu. Vsypejte maso, cibuli, mrkev i petržel a vše asi 3 minuty opékejte. Osolte, opepřete, přidejte brambory, bobkový list, estragon a zalijte pivem. Přiklopte a zhruba 45 minut duste. Během dušení dle potřeby podlévejte vodou. Pak vmíchejte povidla a dochuťte octem. Mouku osmahněte na másle na zlatavou jíšku. Zalijte ji vývarem a za stálého míchání krátce provařte. Bešamel promíchejte do ragú, dochuťte solí i pepřem a maso dovařte doměkka. Ragú posypte cibulkovou natí a zakusujte čerstvým chlebem.