Postup přípravy receptu Hovězí řízky naruby:
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Vejce našleháme se lžící mléka nebo piva. Hovězí plátky naklepeme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Připravené maso namáčíme ve vejcích a ihned vkládáme na rozpálený olej. Opečeme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Přendáme na talíř. Malou zapékací misku /aby se vešly dva řízky/ vyložíme 2 plátky slaniny, dáme třetinu nakrájené cibule, na ni dáme 2 opečené řízky, na ně opět po plátku slaniny, další třetinu cibule a poslední dva řízky, opět slaninu a cibuli. Přidáme asi 2 lžíce vody a 2 lžíce oleje a pod pokličkou v předehřáté troubě pečeme doměkka, někdy to trvá i hodinu a půl.
Maso musí být na sobě alespoň ve dvou vrstvách. Podáváme s bramborami v jakékoliv úpravě a zeleninovými saláty dle chuti a sezóny. Můžeme rovněž použít i jiné maso, vepřové, kuřecí, krůtí - pak se maso peče kratší dobu.