Postup přípravy receptu Hovězí roláda s chlebovou nádivkou:
Chleba nakrájíme na kostky. Mléko povaříme a 1/8 l vody, přelijeme chléb a 15 minut necháme odležet.
Vymačkáme a propasírujeme přes síto. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na lžíci oleje. S ušlehaným vejcem a petrželkou vmícháme do chlebové hmoty. Osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
Hovězí plátky naplocho naklepeme, okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Potřeme chlebovou nádivkou, zarolujeme a jehlou upevníme. Ve zbývajícím oleji rolády dobře osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou mrkev, bobkový list, bílé víno a rajčatové pyré, přiklopíme a 75 minut dusíme.