Použité suroviny receptu Hovězí roláda s hořčicí a smetanou:
600 g hovězího zadního
| 150 ml vývaru
| 5 lžic oleje
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 3 lžíce kremžské hořčice
| 125 g zakys. smetany
| 2 lžíce hl. mouky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí roláda s hořčicí a smetanou:
Hovězí zadní rozklepeme na roládu. Maso osolíme, opepříme a pomažeme oběma druhy hořčice. Plát masa svineme a ovážeme kuchyňskou nití.
Rozpálíme si olej. Vložíme roládu, důkladně ji ze všech stran orestujeme, podlijeme vroucím vývarem a za částečného podlévání ji dusíme doměkka. Ve smetaně si rozkvedláme trochu mouky a vypečenou šťávu zahustíme v hladkou omáčku. Roládu zbavíme niti, prohřejeme v omáčce a nakrájíme.
Fotky receptu Hovězí roláda s hořčicí a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!