Postup přípravy receptu Hovězí roštěná na zázvoru s bramboráčky:
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji, nejlépe v teflonové pánvi. Když maso začne pouštět šťávu, přisypeme mletý zázvor. Mícháme a když se vyvaří šťáva z masa,zasypeme hladkou moukou a necháme ji společně s masem zapražit. Až začne mouka s masem hnědnout, po troškách zalíváme vroucí vodou, dokud nevznikne řídká hmota(omáčka). Přisypeme sůl, bílý pepř a vaříme tak 40 min. pod pokličkou. Podléváme rozpuštěným masoxem v teplé vodě dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, můžeme omáčku ještě dle potřeby dochutit sojovou omáčkou a dohustit rozkvedlanou moukou ve st .vodě, nejlépe však hotovou jíškou, ale to není vždy zapotřebí. Podáváme s rýží, doporučuji však s bramboráčky s nakrájenou cibulí, tato kombinace chuť omáčky konečně podtrhnou.