Postup přípravy receptu Hovězí roštěná s čerstvým zázvorem:
Čerstvý zázvor nastrouháme najemno. Hovězí roštěnou naklepeme. Potom ji přes vlákno nakrájíme na tenké stejnoměrné nudličky. Nakrájené maso promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu 15 minut rozležet.
Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na drobné kostičky. Plátky bambusových výhonků necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Červenou papriku nakrájíme na stejnoměrné tenké nudličky.
Z tekutého maggi koření, worchestru, sójové omáčky, škrobové moučky a vývaru si připravíme zálivku.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme naložené maso, přidáme česnek a vše zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova. Potom vmícháme papriku, bambus a směs asi ještě 1 minutu restujeme. Příkon tepla stáhneme na polovinu a vše za stálého míchání přelijeme dobře promíchanou zálivkou. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme po lžících přidat ještě hovězí vývar.