Postup přípravy receptu Hovězí roštěnky na slanině:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Nakrájíme si cibuli na půlplátky a mrkev na kolečka (můžeme ji také nahrubo nastrouhat). Na oleji si osmažíme cibulku dorůžova, a postupně přidáváme roštěnky tím způsobem, že ji vždy dáme na olej, necháme zatáhnout(asi 10 sekund)a obrátíme, zase necháme zatáhnout a dáme stranou - v tom hrnci, ne mimo něj.
Potom na uvolněném místě obracíme a obracíme všechny roštěnky tímtéž stylem.
Podlijeme vodou, nasypeme k nim mrkev, podlejeme vodou a dusíme za občasného míchání do měkka (cca 1-1,5 hod)
Mekké roštěnky vyndáme na talíř, šťávu zahustíme moukou (raději rozmíchejte mouku v troše vody, aby nevznikly hrudky), dochutíme vegetou a ještě 5 minut provaříme.