Postup přípravy receptu Hovězí ruláda s houbami:
Plát masa lehce naklepeme, proložíme kolečky cibule a snítkami petrželky a necháme v lednici nejméně dvě hodiny nebo přes noc odležet.
Maso naplníme nádivkou, zabalíme jako závin, ovážeme nití, osolíme, pomoučíme a po všech stranách zprudka opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme za občasného podlévání.
Upečenou ruládu zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninou.
Nádivku připravíme následujícím způsobem: cibulku zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme tuk, nakrájené žampióny a dusíme doměkka. Houby zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Poté na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme drobně nasekanou petrželku a necháme vychladnout. Poté nádivkou naplníme maso.