Postup přípravy receptu Hovězí s brokolicí a zázvorem:
1. Zázvor očistíme a nakrájíme na nudličky. Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, větší kusy rozpůlíme, opláchneme a necháme okapat. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Cibulku očistíme. Kaštany očistíme a nakrájíme na plátky. Jestli nemáme kaštany, můžeme použít konzervované bambusové výhonky.
2. Brokolici vložíme do vroucí osolené vody a 3 minuty povaříme. Vyndáme ji, krátce propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
3. Rozpálíme wok nebo hlubokou silnostěnnou pánev, nalijeme do ní olej a za stálého míchání opečeme zázvor. Přidáme plátky masa a také ho za stálého míchání po dobu 3 minut opékáme. Pak přidáme cukr, nakrájené kaštany a brokolici.
4. Společně vše vaříme ještě 4 minuty (neustále mícháme), pak ochutíme ústřicovou omáčkou, mletým pepřem a podle chuti zakapeme citronovou šťávou. Do hotového jídla přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a posypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží posypanou pažitkou.