Postup přípravy receptu Hovězí s houbami na červené víně s pomerančem:
Cibuli pokrájíme na drobno a vhodíme na rozehřáté sádlo.
Necháme trošku pražit, ale jen do sklovita.
Přidáme naklepané, opepřené plátky masa.
Zasypeme paprikou, vegetou, špetkou kmínu a restujeme aby se nám maso zatáhlo.
Teď přilijeme asi 1/2 vína, přidáme houby i s nálevem, zakryjeme pokličkou dusíme. Druhou půlku vína máme na podlévání.
Šťávu můžeme případně zahustit suchou jíškou nebo trochou škrobu rozmíchaného ve víně.
Do hotového pokrmu zamícháme rozemnutou majoránku a pět minut necháme probublat.
Nakonec nakrájíme omytý pomeranč na plátky, na lžičce másla osmahneme a lehounce poprášíme moučkovým cukrem.
Tím pak hotovou krmi zdobíme.