250 g hovězího masa (kliška)
| 2-3 polévkové lžíce vinného octa
| sůl
| pepř
| 200 g mražených fazolových lusků(malých)
| hladká mouka
| voda
| olej
| 1 bujón(hovězí vývar)
Postup přípravy receptu Hovězí s luskem:
Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji, poté zalijeme trochou vody a dusíme. Aby bylo maso měkké, můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Dále přidáme fazolové lusky a bujón. Ještě přidáme vodu a dusíme dokud lusky nezměknou. Když jsou lusky měkké přidáme 2-3 lžíce vinného octa (šťáva k masu má být sladkokyselá), osolíme dle chuti a přidáme špetku pepře. Připravíme jíšku z vody a hladké mouky, kterou následně šťávu zahustíme. Poté ještě dusíme pod pokličkou. Podáváme nejlépe s brambory.
Fotky receptu Hovězí s luskem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!