Použité suroviny receptu Hovězí s mrkví po anglicku:
500 g hovězího masa na dušení
| 300 g cibule
| 3 lžíce oleje
| 1/4 l černého piva
| 1/4 l vody
| sůl
| mletý pepř
| 2 bobkové listy
| hrst čerstvého nebo 1 lžička sušeného tymiánu
| 800 g mrkve
Postup přípravy receptu Hovězí s mrkví po anglicku:
Maso opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách na větším ohni spolu s cibulí opečeme. Přilijeme pivo s vodou, ochutíme solí a pepřem a přidáme bobkový list a tymián. Vše na mírném ohni asi 1 hodinu dusíme přiklopené pokličkou. Mezitím očistíme a opereme mrkev, nakrájíme ji na kolečka a vložíme ji po hodině dušení masa do kastrolu. Společně ještě dalších 30 minut dusíme. Před podáváním vyjmeme z kastrolu bobkový list a větvičky tymiánu. Podáváme s vařenými brambory hojně posypanými pažitkou, nebo s vařenou rýží.
Fotky receptu Hovězí s mrkví po anglicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!