Použité suroviny receptu Hovězí s nudleni a zelím:
200g mladého zelí či zelí pak čoi
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1 červená paprika, pokrájená
| 200g hovězí svíčkové, na nudličky
| 120g omáčky hoisin
| 300g nudlí, předem spařených a okapaných
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Hovězí s nudleni a zelím:
1. ZAČNĚTE SMAŽENÍM
Listy mladého zelí pokrájejte na větší kusy. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Vhoďte papriku a minutku smažte. Přidejte maso a za stálého míchání (ve woku můžete suroviny i protřepávat) restujte, dokud není ze všech stran hnědé. Nakonec vsypte zelné listy a krátce je poduste, aby sice změkly, ale zároveň zůstaly křupavé.
2. PŘIDEJTE OMÁČKU A NUDLE
K masu přimíchejte omáčku spolu se dvěma lžícemi vody. Přiveďte k varu a vsypte nudle. Prohřívejte je a vmíchávejte do směsi; nasáknou šťávou a dobře se obalí v omáčce. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.
Podávejte se zeleným salátem.
Místo klasického zelí vyzkoušejte čínské pak čoi, vyniká jemnější chutí.
Fotky receptu Hovězí s nudleni a zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!