Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí s pikantní rajskou omáčkou:
600 g hovězího masa /přední/
| 60 g kořenové zeleniny
| sůl
| 4 nové koření
| 4 pepře
| 2 bobkové listy
| omáčka
| 70 g kořenové zeleniny
| 80 g tuku
| 1 cibule
| 70-100 g perníku na strouhání
| 20 ml rumu
| 1 rajský protlak /velký/
| 50 g cukru
| 1 skořice
| ocet
Postup přípravy receptu Hovězí s pikantní rajskou omáčkou:
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Podle "stáří" masa vaříme asi 60 - 90 minut.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli smícháme se zeleninou a orestujeme na rozehřátém tuku. Přidáme rajský protlak a restujeme do ztmavnutí zeleniny. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a povaříme. Základ zahustíme perníkem, přidáme celou skořici a ochutíme cukrem a octem. Pro dospělé přidáme rum, pro děti pouze rumovou tresť. Pikantní rajskou omáčku prohřejeme.
Hovězí maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme pikantní rajskou omáčkou. Hovězí s pikantní rajskou podáváme s houskovými knedlíky.
Fotky receptu Hovězí s pikantní rajskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!